De groene generator

Een ochtend van een binnenvaartschipper

U bent binnenvaartschipper en wilt zo veel mogelijk lading vervoeren op een duurzame manier.

Elke ochtend als u opstaat start u de generator voor koffie. Een dikke roetpluim kringelt omhoog. U hoopt maar dat buren geen last hebben van het gebrom, want het is pas 05:00 uur….

De sneeuw smelt van het dek, wel handig die verloren warmte denkt u een tikje sarcastisch. Vanmiddag het voordek maar eens boenen, anders zie je van die roetige voetstappen.

Het is alweer tijd voor een olie- en filterwissel van de generator. Het lijkt of u die vorige week nog verwisselde. Misschien eens Googelen wat een nieuw aggregaat kost…

Dat moet anders kunnen!

 

U mijmert wel eens over opstaan en direct koffiezetten zonder na te denken over wanneer u uw elektrische energie wilt gebruiken. U verlangt naar:

  • minder onderhoud, slijtage en CO2-uitstoot
  • 24/7 stroom, zonder zorgen
  • omwonenden die niet langer vinden dat uw sector vervuilend is.

U kunt uw manier van werken echter maar moeilijk doorbreken, en dat is logisch. U wilt namelijk zo snel en veel mogelijk onderweg zijn. En hoe moet het ook anders? Een alternatief kost vast een kapitaal, hoe verdient u dat terug?

De Groene Generator

Bij Lerta denken we na over oplossingen die de binnenvaart vooruithelpen. Daarom hebben we de Groene Generator ontwikkeld. De Groene Generator is een installatie van omvormers op een (tractie)batterij. Daarmee wordt draaistroom opgewekt. U heeft ALTIJD stroom, 24/7, zonder zorgen.

‘Maar accu’s zijn toch snel leeg?’

Nee, een systeem kan lang draaien op accu’s, maar energieverbruik kent piekbelasting. We rekenen uw systeem nauwkeurig door. Wanneer de accu leeg is, start het aggregaat automatisch of handmatig. Zo benutten we aggregaat en brandstof optimaal.

De Groene Generator tussen aggregaat en elektriciteitskast vormt een aanvulling op uw huidige systeem. Dit modulair concept is perfect aan te vullen, denk aan zonne- en windenergie, schroefasgenerator, dynamo of brandstofcel.

Ja nieuwsgierig! Ik wil Lerta Techniek leren kennen.